Cuvant inainte:
Delta (n.n.) " nu-i doar un ostrov, stingher si de sine statator ". Fiecare palma de pamânt, apa si fiinta ale ei (n.n.) " fac parte din continent, o particica din întregul cel de capetenie . Daca marea (sau oamenii n.n.) îi smulg un bulgare, Europa e împutinata, asa cum ar fi orice limba de pamânt, sau mosia ta, ori a prietenilor tai". Pierderea oricarei palme de loc si a oricarei vietuitoare pe acea palma de loc (n.n) " ma vatama pe mine fiindca ma aflu cuprins în omenire . Si de aceea niciodata sa nu faci întrebare pentru cine bat clopotele ; pentru tine bat".

Adaptare dupa un citat din John Donne

Actiuni coordonate pentru conservarea habitatului Deltei Dunarii.

Transport catre Delta Dunarii

Vremea la Tulcea:
Click for Tulcea, Romania Forecast
Vremea la Sulina:
Click for Sulina, Romania ForecastAsezare


Cotele apelor Dunarii

 
 Ucraina a demarat la începutul anului 2004 constructia unui canal navigabil pe bratul Bâstroe din Delta Dunarii, proiect extrem de periculos pentru întregul ecosistem al deltei Dunarii. (...)
Ucraina confirma oficial suspendarea lucrarilor la canalul Bastroe (...)
Stiuca, un peste pe care România materialismului stiintific l-a considerat yeci de ani un daunator, a fost pusa într-o campanie publica fara precedent, care a atras atentia asupra extinctiei care ameninta aceasta specie în Delta Dunarii. Liviu Mihai (...)
Asociatiei "Salvati Dunarea si Delta - Academia Catavencu" a organizat simpozionul national "Avem o Delta - cum procedam" (...)
Dictatura ecologica este singura solutie pentru Delta Dunarii. (...)
Finantari europene pentru ecologizarea Deltei Dunarii. (...)
Reziduri toxice în Dunare. Firma Alum S.A. Tulcea a deversat în Dunare socla si reziduri de zgura (...)
Concesionarile arbitrare pericliteaza rezerva piscicola a deltei. (...)
   
   
   

© 2009 itc. toate drepturile rezervate
www.itc.ro